Prijava

Registracija korisnika
Miodrag Kostić

 

Miodrag Kostić, predsednik MK Group, rođen je 25. avgusta 1959. godine. Stekao je visoko obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu, gde je na smeru Informacione tehnologije diplomirao 1983. godine. Iste godine započeo je svoju karijeru u svetu privatnog preduzetništva koja uspešno traje više od tri decenije.

Miodrag Kostić je zaslužan za uspešno poslovanje sistema koji obuhvata 75 povezanih kompanija sa više od 7.000 zaposlenih. Osnovne delatnosti holdinga su agrarni biznis, bankarstvo i finansijske usluge i turizam. Pored 70 opština u Srbiji, MK Group uspešno posluje i u Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Posebno mesto u sastavu MK Group poslovnog sistema zauzima i najjača brokerska kuća u Srbiji M&V Investments, osnovana 1995. godine. M&V Investments spada u jednu od najstarijih društava koja se bave berzanskim poslovanjem na Beogradskoj berzi, gde već više godina zauzima vodeću poziciju. Odlikuje se pristupom koji je prilagođen potrebama klijenata te u okviru usluga nudi: analize i istraživanja, savetovanja i izvršenje, usredsređenost na detalje ne gubeći širu sliku. Na listi zadovoljnih klijenata nalaze se i strani i domaći institucionalni investitori - investicioni fondovi, banke, korporacije, MSP, kao i fizička lica.

Poslovni izazov u koji su Miodrag Kostić i MK Group ušli pre 10 godina bila su ulaganja u turizam, gde je investirano blizu 200 miliona evra. Trenutno u većinskom i manjinskom vlasništvu holding poseduje 16 hotela sa više od 2.500 soba, sa ciljem da se smeštajni kapaciteti dupliraju u narednim godinama.

U nameri da svoje znanje, iskustvo i sposobnosti primeni i na drugim poljima Miodrag Kostić je aktivan učesnik u radu upravnih odbora najvećih i najuspešnijih banaka u Srbiji, kao i najpoznatije brokerske kuće na ovim prostorima. Predsednik je Upravnog odbora AIK banke. U dva mandata je bio predsednik upravnog odbora poslovnog kluba „Privrednik", koji okuplja 40 najuspešnijih preduzetnika u našoj zemlji. On je takođe i član brojnih renomiranih domaćih i međunardnih poslovnih udruženja kao što je Američka privredna komora, Britansko-srpska privredna komora, Srpsko-italijanski poslovni svet, Srpska Asocijacija Menadžera, kao i ekonomski senat, gde zajedno sa ostalim članovima učestvuje u stvaranju bolje poslovne klime u Srbiji i regionu.

Miodrag Kostić je dobitnik mnogobrojnih priznanja kao što su „Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011”, „Poslovni čovek godine”, „Najuspešniji čovek Vojvodine”, „Najuspešniji privrednik”, zatim i dobitnik nagrada „Zlatni dinar cara Dušana - kompanija decenije”, „Beogradski pobednik”, „Biznis partner godine”, što najbolje govori o njegovom radu i uspesima koje beleži. Kompanija na čijem je čelu je i u više navrata proglašavana najuspešnijom kompanijom u Srbiji i regionu.

© Copyright M&V Investments 2014. Sva prava zadržana. Dizajn i izradaGreat Shade Factory